×

Kleurgecodeerde voedingssondes weer op de veterinaire markt

Heeft u ze ook zo gemist, de kleurgecodeerde voedingssondes voor het gebruik bij kleine dieren? Dispovet® komt nu met hét alternatief, de Vet’s Choice® voedingssondes.
Nadat, vanwege de sterk aangescherpte regelgeving voor humaan gebruik, in 2018 de productie van de bekende Rüsch voedingssondes werd stilgelegd, ontstond er ook een leemte op de veterinaire markt. Nu komt Dispovet in haar bekende Vet’s Choice® assortiment met een nieuwe reeks voedingssondes die aan alle veterinaire eisen voldoet.

De 50 centimeter lange voedingssondes zijn gemaakt van een sterk en flexibel, transparant PVC en hebben een gesloten, atraumatisch uiteinde met twee laterale ogen. Hierdoor kan de sonde gemakkelijk in de slokdarm worden geschoven zonder schade te geven aan omliggende structuren en is er minder kans op verstopping of vacuümzuigen. De Vet’s Choice® sondes hebben een diameter variërend van 1,7 tot 3,3 millimeter en zijn voorzien van een goed afsluitbaar Luer-uiteinde. De sluitingen hebben de vertrouwde kleurcodering passend bij de vier maten, waardoor u in één oogopslag kunt zien welke sonde u moet pakken. De sondes worden individueel geleverd, zijn steriel verpakt en kunnen ook worden ingezet als urinekatheter. Meer info: www.dispovet.eu.

Delen: