Simone Jacobs is praktijkmanager van Dierenkliniek Dijkshoorn in Zeist. Met een achtergrond als humaan verpleegkundige verbaasde zij zich over het gebrek aan richtlijnen in de veterinaire praktijkvoering omtrent reiniging en desinfectie en sprak haar zorgen uit richting het team van Dispovet®. Mede hierdoor begon de zoektocht naar het ideale schoonmaaksysteem dat niet alleen uitermate goed zijn werk doet, maar ook eenvoudig is in gebruik. Simone: “Er zijn veel reinigings- en desinfectiemiddelen in de handel, maar er zijn geen duidelijke richtlijnen waardoor veel dierenartsenpraktijken eigenlijk maar datgene doen wat hun goeddunkt.

Ik was op zoek naar een geregistreerd product dat bewezen werkt tegen voorkomende ziekteverwekkers in de gezelschapsdierenpraktijk: waaronder giardia, niesziekte en virussen als het parvo-virus. Het beleid hier in Nederland is heel erg gericht op antibiotica-resistentie, maar mijns inziens zouden we eerst moeten kijken hoe we de ziekteverwekkers te lijf kunnen gaan door een gedegen schoonmaakprotocol te hanteren. Dat kan nu met het REDI-SYSTEM. In onze praktijk hebben we het sinds kort in gebruik. Groot voordeel is, dat het werkt tegen alle bacteriën en virussen en dat je niet meer te maken met verschillende producten maar dat het één product is in verschillende concentraties, en het hoeft na desinfectie niet nagespoeld te worden, waardoor het proces veel sneller werkt. Daarbij is het schoner. Met doseerpompjes lekt er altijd toch wat langs, waardoor de jerrycans smerig worden.

Het REDI-SYSTEM is gelijk aangesloten op de waterkraan en de jerrycans waardoor er niet wordt gemorst en er kan maar op één uniforme wijze gedoseerd worden. Daardoor ontstaat er geen verwarring en wordt er niet onnodig gevoelsmatig een extra dosering in de emmer gedaan. Het ruikt een beetje azijnachtig, dat is natuurlijk minder lekker dan de reguliere reinigers, maar voor mijn gevoel maskeert het geen geuren maar neutraliseert het vieze geurtjes, zoals van anaalklieren. Opvallend was dat bij de installatie wat middel was gemorst op de plavuizen vloer. Dat was even blijven liggen maar na weghalen bleek al direct dat de voegen op die plaats veel schoner waren dan elders in de ruimte. Ik merk in onze praktijk echt dat het schoner is, we hebben minder schoonmaakmiddelen nodig en de assistenten zijn sneller klaar. Daarbij is het veiliger, bij het desinfectieconcentraat is er namelijk geen mondkapje nodig wat bij onze andere agressieve desinfectiemiddelen tegen bepaalde virussen wel moest. Dit is precies waar ik naar op zoek was.”

Voor meer informatie over het REDI-SYSTEM, klik dan hier.