Nu er steeds meer dierenartsen in Nederland en België bekend zijn met het geïntegreerde schoonmaak- en desinfectie-concept Redi-System zal het team van Dispovet®  het inventieve schoonmaaksysteem ook gaan introduceren op de Duitse markt. Hiervoor zullen zij aanwezig zijn op de Duitse vakbeurs Deutsche Vet, die op 15 en 16 mei a.s. wordt gehouden in de Kölnmesse in Keulen.

Met het Redi-System kunnen veterinaire praktijken beschikken over een simpel en snel schoonmaaksysteem, dat gebruik maakt van een goed werkzaam reinigings- en desinfectiemiddel dat veilig is voor zowel de medewerkers, de patiënten én het milieu.

Het systeem maakt gebruik van oxiderende reinigers en desinfectants met de werkzame stof waterstofperoxide (H2O2) dat zeer brede mogelijkheden biedt. Groot voordeel is dat je het zowel kunt inzetten voor reiniging als ook desinfectie en dat het geen ‘biofilm’ achterlaat waardoor naspoelen na desinfectie niet nodig is. Dit komt doordat deze stof uiteenvalt in water en zuurstof. Daarbij werkt de desinfectants niet alleen goed tegen bacteriën en schimmels, het doodt ook sporen, en heeft een uitstekende werking tegen virussen, ook tegen het zo beruchte Parvo-virus. In combinatie met een ontkalker en een instrumenten desinfectants is er een schoonmaaksysteem ontwikkeld waar, door middel van een mechanisch doseersysteem dat is aangesloten op een wasmachinekraan, direct de juiste hoeveelheid werkzame stof aan het water wordt toegevoegd. Met het Redi-System heeft een praktijk slechts vier producten nodig om alle oppervlakken en instrumentarium te reinigen en te desinfecteren, simpeler kan het eigenlijk niet.

Op de beurs Deutsche Vet zal het Dispovet® -team het systeem demonstreren en al uw vragen omtrent het gebruik van oxiderende reinigers en desinfectants kunnen beantwoorden. Bent u ook nieuwsgierig geworden naar de laatste ontwikkeling op het gebied van schoonmaken in de dierenartsenpraktijk? We zien u graag in onze stand 458.

Komt u niet naar Keulen, maar wilt u toch meer weten over het gebruik van deze reinigings- en desinfectie-oplossingen, neem dan contact op met Dispovet®. info@dispovet.eu, www.dispovet.eu