Op 11 mei 2020 heeft MedTech Europe een document gepubliceerd met daarin een overzicht van de verschillende soorten persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Daarnaast geeft het document een overzicht van de huidige supply chain- en leveringssituatie en bijbehorende uitdagingen, welke kritieke factoren zijn in het managen van deze pandemie.

MedTech Europe erkent de extreem hoge vraag voor onderzoekshandschoenen tijdens deze pandemie. Bovendien kan de capaciteit om handschoenen te produceren niet snel of gemakkelijk opgeschaald worden. De combinatie van deze factoren kan leiden tot een grote verstoring van het aanbod. Onderzoekshandschoenen vervangen door chirurgische handschoenen is geen duurzame oplossing, vanwege het grote aantal dat benodigd is en het feit dat het productieproces van chirurgische handschoenen nog complexer is. Hoewel handschoenen (en de meeste PBM) disposable zijn, adviseert het MedTech Europe document contact op te nemen met handschoenenfabrikanten over reinigings- en desinfectieprotocollen die het veilig desinfecteren van handschoenen mogelijk maakt tussen verschillende patiënten, waardoor minder handschoenen nodig zijn.

Dispovet® verwacht een tekort in aanbod, mogelijk al vanaf begin mei. Daarom willen we ons onderzoek, onze testresultaten en praktische oplossingen aanbieden om uw dierenkliniek te helpen bij het ontwikkelen van een reinigings- en desinfectieprotocol. Een haalbaar, effectief en efficiënt protocol voor wanneer het tekort optreedt, is dat zorgverleners hun handschoenen wassen om zichtbaar vuil weg te halen, gevolgd door het gebruik van een desinfecterende vloeistof (zoals Panox 300) via een spray, doekje of bassin om de handen in te dopen. De handschoenen worden dan niet vervangen.

Voor informatie hieromtrent, neemt u a.u.b. contact met ons op via: 033-2866308 of info@dispovet.eu