Wordt het de allesreiniger, de fles met bleek of de hygiënische reiniger? Dat was de vraag die de assistenten van dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek zichzelf stelden als zij de praktijk moesten reinigen. Ieder deed het op zijn eigen manier, en daardoor was het reinigingsniveau niet consistent. Met het Redi-System is daar een einde aan gekomen. Consequente navolging van het schoonmaakprotocol en kwalitatief goede reiniging en desinfectie zijn het resultaat.

Een gerust gevoel voor Paraveterinair Elbert Leeuwenkamp die op de gemengde praktijk voor gezelschapsdieren en paarden verantwoordelijk is voor de inkoop. “Er was bij ons behoefte aan verandering. We gebruikten allerlei schoonmaakmiddelen door elkaar en ieder had zijn eigen voorkeuren. Het oogde en rook zeker wel schoon, maar we wilden een meer consequent reinigingsprotocol. We hoorden van het Redi-system en Dispovet heeft het systeem voor ons, in eerste instantie op proef, geïnstalleerd. Dat beviel direct goed. Omdat het een allesomvattend systeem is, dat direct is aangesloten op een wasmachinekraan, zorgt het voor de juiste verhouding water met reinigings- of desinfectiemiddel. Je weet gewoon dat het goed zit.


Nadeel is wellicht dat je beleving van ‘fris’ minder is. Anders dan bij bijvoorbeeld een lekker geurende allesreiniger, ruikt dit middel een licht zurig. Na verwerking trekt die geur snel weg. Daar moet je wel even aan wennen. Maar je ziet gewoon de werking van de oxiderende reiniger. Zeker in de beginperiode, toen er nog veel zeepresten op de vloeren en oppervlakten zaten, zag je het middel echt zijn werk doen. Er ontstaan op die plekken kleine bubbeltjes. Nu is dat minder omdat deze resten simpelweg verdwenen zijn en dit middel zelf geen nieuwe biofilmlaag aanmaakt. Goedkoper is het voor ons niet direct, maar dat heeft er ook mee te maken dat men graag direct een volle emmer pakt, terwijl het wellicht met een klein emmertje ook had gekund. Maar het eenvoudige gebruik, slechts een paar middelen in de kast en altijd de juiste concentratie geeft ons veel zekerheid dat de reiniging van de praktijk goed op orde is.”

Meer weten of het Redi-System, klik dan hier.