Om uw omgeving te beschermen tegen schadelijke bacteriën en virussen is desinfecteren alleen niet genoeg. Een effectieve desinfectie begint namelijk met een goede reiniging.

Desinfecteren van oppervlakken

Bacteriën en virussen, zoals het coronavirus, kunnen soms lange tijd overleven op verschillende oppervlakken. Op oppervlakken die regelmatig aangeraakt worden door verschillende mensen zijn dan ook vaak bacteriën en/of virussen aanwezig. Het gaat hierbij voornamelijk om oppervlakken als deurklinken, trapleuningen en lichtknoppen. Het is daarom noodzakelijk om deze ‘kritieke plekken’ te desinfecteren. Dit doet u met een door de CTGB toegelaten biocide. Alleen zo kunt u bacteriën en virussen zoals het coronavirus afdoden. 

CTGB

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden beoordeelt of deze veilig zijn voor mens, dier en milieu voordat ze worden verkocht.

LET OP!
Er is een tijdelijke vrijstelling voor desinfecterende producten om virussen te doden. Van deze producten is niet erkend wat de gevaren zijn voor de leefomgeving. Kies daarom voor een product met een CTGB toelating voor gebruik tegen virussen, zoals Dispovet® Panox 300.

Klik HIER om te bestellen