×

Nieuws

Biologisch afbreekbare handschoenen

Ontdek de toekomst van handschoenbescherming voor dierenartsen en assistenten!

De Nature Gloves Nitrilhandschoenen van Vet’s Choice® combineren biologische afbreekbaarheid met een perfecte pasvorm voor comfortabel en vermoeidheidsvrij werken.

Dankzij hun polymeer gecoate en latexvrije formulering zijn ze ook geschikt voor mensen met allergieën. Deze groene handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden geleverd in handige dispenserboxen van 100 stuks.

Of je nu bezig bent met onderzoek, behandelingen of eenvoudige dagelijkse taken, deze handschoenen bieden de bescherming die je nodig hebt zonder schadelijke impact op het milieu. Vertrouw op de Nature Gloves Nitrilhandschoenen om niet alleen jouw handen, maar ook de wereld om ons heen te beschermen.

Maak een bewuste keuze voor duurzaamheid en comfort in jouw dierenartspraktijk.

ISO 9001 certificering

ISO 9001

Dispovet®, opgericht in december 2017, is verheugd aan te kondigen dat we sinds december 2023 ISO 9001-gecertificeerd zijn. Deze certificering getuigt van ons onfeilbaar streven naar kwaliteit en efficiëntie in het leveren van hygiëneproducten aan dierenklinieken.

 

De ISO 9001-certificering is niet slechts een erkenning; het is een bevestiging van onze toewijding aan voortdurende verbetering en klanttevredenheid. We geloven dat dit certificaat een solide basis legt voor onze toekomstige groei en ontwikkeling. Het stelt ons in staat om te voldoen aan de hoogste normen in de industrie en versterkt het vertrouwen van onze klanten in de kwaliteit van onze producten en diensten.

 

Deze certificering komt op een moment waarop we onze positie op de markt willen versterken en nieuwe mogelijkheden willen verkennen. Het benadrukt niet alleen onze toewijding aan kwaliteit, maar ook aan transparantie en betrouwbaarheid. Met ISO 9001 als leidraad zijn we beter uitgerust om te anticiperen op de evoluerende behoeften van onze klanten en de markt.

 

Ons team heeft hard gewerkt om aan de strikte eisen van ISO 9001 te voldoen, en we zijn trots op deze prestatie. Deze certificering weerspiegelt niet alleen onze huidige normen, maar het dient ook als een katalysator voor voortdurende verbetering. We zien het als een investering in onze toekomstige groei, waarbij we streven naar excellentie in alles wat we doen.

 

Kortom, de ISO 9001-certificering vanaf december 2023 is niet alleen een erkenning van onze huidige inspanningen, maar ook een belofte aan onze klanten en partners. Het markeert een nieuw hoofdstuk in de reis van Dispovet®, waarin we blijven streven naar de hoogste normen van kwaliteit en dienstverlening in de levering van hygiëneproducten aan dierenklinieken. We kijken uit naar de toekomst met vertrouwen en vastberadenheid, wetende dat we goed gepositioneerd zijn voor duurzame groei en succes.

Kleurgecodeerde voedingssondes weer op de veterinaire markt

Heeft u ze ook zo gemist, de kleurgecodeerde voedingssondes voor het gebruik bij kleine dieren? Dispovet® komt nu met hét alternatief, de Vet’s Choice® voedingssondes.
Nadat, vanwege de sterk aangescherpte regelgeving voor humaan gebruik, in 2018 de productie van de bekende Rüsch voedingssondes werd stilgelegd, ontstond er ook een leemte op de veterinaire markt. Nu komt Dispovet in haar bekende Vet’s Choice® assortiment met een nieuwe reeks voedingssondes die aan alle veterinaire eisen voldoet.

De 50 centimeter lange voedingssondes zijn gemaakt van een sterk en flexibel, transparant PVC en hebben een gesloten, atraumatisch uiteinde met twee laterale ogen. Hierdoor kan de sonde gemakkelijk in de slokdarm worden geschoven zonder schade te geven aan omliggende structuren en is er minder kans op verstopping of vacuümzuigen. De Vet’s Choice® sondes hebben een diameter variërend van 1,7 tot 3,3 millimeter en zijn voorzien van een goed afsluitbaar Luer-uiteinde. De sluitingen hebben de vertrouwde kleurcodering passend bij de vier maten, waardoor u in één oogopslag kunt zien welke sonde u moet pakken. De sondes worden individueel geleverd, zijn steriel verpakt en kunnen ook worden ingezet als urinekatheter. Meer info: www.dispovet.eu.

68% van de dierenartsen geeft de voorkeur aan rechte endotracheale tubes

68% van de dierenartsen geeft de voorkeur aan rechte endotracheale tubes

Heb je je als dierenarts wel eens afgevraagd waarom endotracheale tubes eigenlijk krom zijn? Het antwoord is heel simpel: Omdat ze gemaakt
zijn voor de humane markt en de anatomie van de keel van een mens vraagt om een kromming in de tube. Maar voor de veterinaire toepassing
is daar verandering in gekomen. Dispovet® brengt als eerste leverancier in Europa een disposable endotracheale tube op de markt speciaal gemaakt voor kleine huisdieren met als belangrijkste kenmerk, hij is recht! Eigenlijk heel logisch, want als je een huisdier intubeert strek je de hals en daarmee het keelgebied en
liggen de keelholte, het strottenhoofd en de trachea in een vrijwel rechte lijn. Met een rechte tube gaat het intuberen gemakkelijker, en is er minder kans op beschadiging van het gevoelige weefsel in dit gebied. En dat niet alleen, er is ook minder kans op beschadiging van de tube zelf omdat hij veel makkelijker te manipuleren is langs de soms zeer scherpe tanden en kiezen. Zoals je kunt verwachten is de tube gemaakt van onschadelijk PVC, heeft het een afgeronde
tip met extra veiligheidsopening, een radiopake lijn en een hoog-volumineuze lage druks-cuff. Daarnaast heeft de tube een hoogwaardig opblaassysteem met ventieltje en drukballon. Vernieuwend is de vastgelijmde connector. Hierdoor kan de aansluiting bij beweging niet meer plotseling losschieten tijdens de ingreep.
Dierenarts Joost van der Veer is betrokken geweest bij het ontwikkelingsproces van deze innovatieve tube en heeft hem nu enkele weken in gebruik: “Zoals ik gehoopt had, gaat het intuberen met deze tube een stuk gemakkelijker. Dit is handig voor de dierenarts, maar dat niet alleen. Het zorgt er ook voor dat
er minder kans is op eventuele schade aan stembanden en/of slijmvliezen van het dier, een mooie verbetering.”

Cliniwash Forte™, De Ideale Handzeep

Cliniwash Forte™, De Ideale Handzeep

Dispovet® is een belangrijke speler in het aanbieden van hygiëneproducten voor de dierenartsenpraktijk. Een eigen handzeep in het assortiment kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Een prettig te gebruiken product met een goede werkzaamheid voor een vriendelijke prijs stonden daarbij voorop. Deze wens is nu werkelijkheid geworden met de Dispovet® Cliniwash forte™. Het lijkt zo simpel, een handzeep, maar realiseer je dat, zeker in de dierenartsenpraktijk, het één van de meest gebruikte hygiëneproducten is. Daarom moet het aan een aantal basisvoorwaarden voldoen. Natuurlijk moet een handzeep goed reinigen, dat staat buiten kijf, maar omdat je het zo vaak gebruikt moet het een pH-neutrale zeep zijn die mild is voor de huid. Daarnaast moet het prettig te gebruiken zijn. Denk daarbij aan een goede schenkbaarheid, waardoor je snel en makkelijk je dispensers kunt vullen, maar wat je ook nog wel eens ziet is dat de zeep gaat schiften. Hierdoor ontstaat er een dikke laag klonters onderin de dispenser die ook aan de uitmonding van de dispenser blijft zitten. Niet alleen moeilijk te verwijderen maar ook simpelweg onhygiënisch. Een prettige maar niet overheersende geur wordt daarnaast altijd op prijs gesteld. Dispovet® Cliniwash forte™ biedt dit allemaal: een goede werking, prettig en praktisch in gebruik en dit alles natuurlijk voor een vriendelijke prijs. Zoals we dat van Dispovet® gewend zijn.