Een oxiderende reiniger….

1. breekt organische vervuiling af.
Door de oxiderende werking van waterstofperoxide (H2O2) in combinatie met perazijnzuur (PAA) komt organisch vuil beter los en worden ruimtes en oppervlaktes beter en sneller schoon.

2. laat geen residu achter. 
Klassieke reinigingsmiddelen op basis van detergenten moeten worden nagespoeld om het ontstaan van een biofilm tegen te gaan. Dit is niet alleen een tijdrovende klus, wat er daarom nogal eens bij inschiet maar is in hoeken en bij randen lastig te realiseren waardoor residu zich opstapelt en juist een bron kan vormen voor de groei van diverse micro-organismen. Bij oxiderende reinigers is hier geen sprake van.

3. kan voor alle oppervlakken worden gebruikt. 
Daarom kan men volstaan met één product voor interieur, sanitair en vloeren. Niet alleen praktisch maar ook minder kans op vormfouten én maar één jerrycan in de kast. Dat vergt minder opslagruimte en geeft minder afval.

4. is een chloorvrij product.
Daardoor geen irritatie meer van de luchtwegen en huid en minder belastend voor het milieu.

5. valt uiteen in water en zuurstof.

Hierdoor is het niet alleen veilig voor de mensen die ermee werken en de dieren in de praktijk, maar kan het ook worden opgeslagen zonder bijkomende voorwaarden én is het veilig voor het milieu.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het gebruik van onze oxiderende reiniger, en onze volledig geïntegreerde schoonmaakoplossing? Neem dan contact met ons op.